INTERNATIONAL CUISINE

The world on your plate

Helmholtzplatz Prenzlauer Berg

The cosmopolitan district of Prenzlauer Berg has excellent restaurants, cafes and street food from around the world. A culinary tour worthwhile, the district can be but, discovering quite different. Excerpts from the international menu.The World Restaurant Prenzlauer Berg

 

Exotics

One of the pleasures of Africa include such exotic dishes such as crocodile tail fillet steak and zebra. The there's also fresh in Prenzlauer Berg. A lighter fare are vegetarian plates with a good mix of okra, plantains, african spinach and maniok.

What the Africans their zebra is, is the Australians their kangaroo meat, gently fried a speciality like snake fillet. These fresh beer, maybe even a giant burger?

Arabs do not need much more than grilled vegetables, lots of mint and a little flatbread. The perfect kitchen for easy summer days and for vegetarians.

Brazilians love bean stew with meat, stockfish in a hundred variations, rice and all the delicious fruits such as mangoes, papaya, guava and passion fruit. 

Chinese's now long without flavor enhancer glutamate. 

The modern Chinese cuisine is nice and light with lots of vegetables. 

English breakfast is something for the whole day: More than egg with bacon, sausages,

Orange marmalade and toast is not neccessary. 

Stargarder Straße Prenzlauer Berg

Continental

French love their menus: arugula salad with parmesan cheese, fine chicken in red wine and fragrant mousse au chocolat are a magical summer meal.

Greek ist possible on every day. It's not neccessary to have the big grillplate with pork and lambs, fine are stuffed grape leaves, spicy salads or fresh squid. 

Italian pasta is best suited, especially so nice and light in the summer - if quite simply with garlic and oil, very fine or with seafood, arugula and avocado.

Jewish food is especially recommended as a Sunday brunch. Because there are so many delicious pastes, fish and meat dishes that you just have to try all. 

Crossover

Mexican is fiery, whether as chicken wings or cactus salad. One of the best is still and always chili con carne.

Austrians love their pastries, so they are also home-baked and warm from the oven to the table. Bread dumplings, pancakes or dumplings do not need another accessory.

Portuguese cuisine has sharpness. There are rabbit in red wine or fish such as sole and bream to baked in rosemary potatoes. Fine is also served lukewarm cabbage soup caldo verde.

Russian cuisine has wonderful pastas such as pelmeni or wareniki, lovely with sour mushrooms. The Siberians eat bear or moose meat.

Swiss are famous for their cheeses, whether, as fondue or as buffett. And to this end a light, summery red wine and one of these incomparably clear waters from the Alps.

Spanish tapas are so popular because there are so many different varieties, where you simply can not eat enough of: dates in ham, sour anchovies, spicy cheese, beans in tomato are just a few of them.

Thai dishes enchanted by the fine spices and fragrant rice, plus accessories from flowers.

Turkish pizza is the perfect food to go, even more beautiful are falafel with salad.

-al- Juli 2016




INTERNATIONALE KÜCHE

Die Welt auf dem Teller

Schönauer Allee Prenzlauer Berg

Der kosmopolitische Stadtteil Prenzlauer Berg verfügt über vorzügliche Restaurants, Cafes und  Streetfood aus aller Welt. Ein kulinarischer Spaziergang lohnt, lässt sich doch der Stadtteil dabei ganz anders entdecken. Auszüge aus der internationalen Speisekarte.

 

Die Exoten

Einer der Vorzüge von Afrika sind so exotische Gerichte wie Krokodilschwanz-Filetsteak und Zebra. Das gibt es auch frisch in Prenzlauer Berg. Leichtere Kost sind vegetarische Teller mit einer guten Mischung aus Okra, Bananen, afrikanischer Spinat und Maniok.

Was den Afrikaner ihre Zebra sind, ist den Australiern ihr Kängurufleisch. Dazu frisches Bier, vielleicht sogar ein riesiger Burger?

Araber brauchen nicht viel mehr als gegrilltes Gemüse, viel Minze und ein frisches Fladenbrot. Die perfekte Küche für leichte Sommertage und für Vegetarier.

Brasilianer lieben Bohnen-Eintopf mit Fleisch, Stockfisch in hundert Variationen, Reis und all die leckeren Früchte wie Mangos, Papaya, Guave und Passionsfrucht.

Chinesisch gibt es schon lange ohne Geschmacksverstärker Glutamat. Die moderne chinesische Küche ist leicht und frisch mit viel Gemüse.

Schönhauser Allee Prenzlauer Berg

Continental

Englisches Frühstück ist etwas für den ganzen Tag: Mehr als Ei mit Speck, Würstchen, Orangenmarmelade und Toast braucht es nicht.

Franzosen lieben ihre Menüs: Rucola-Salat mit Parmesan-Käse, feines Huhn in Rotwein und duftende Mousse au Chocolat - eine magische Sommermahlzeit.

Griechisch ist möglich, an jedem Tag. Es müssen nicht immer die Platten mit Schweinefleisch und Lammfleisch sein, fein gefüllte Weinblätter sind ebenso schmackhaft, auch würzige Salate oder frische Tintenfische.

Italienische Pasta ist am besten geeignet, mit ihr den Sommer zu genießen- entweder ganz einfach mit Knoblauch und Öl, mit Meeresfrüchten, Rucola und Avocado. 

Jüdisches Essen wird vor allem als Sonntagsbrunch empfohlen. Da gibt es so viele leckere Pasten, Fisch- und Fleischgerichte, die alle probiert werden sollten.

 

Crossover

Mexikanisch ist feurig, ob als Chicken Wings oder Kaktussalat. Eines der besten ist immer noch und immer wieder der Klassiker: Chili con Carne.

Österreicher lieben ihre Gebäck, am liebsten selbst gebacken und noch ofenwarm. Semmelknödel, Pfannkuchen oder Knödel brauchen nur sich selbst zum Genuss.

Portugiesische Küche hat Schärfe. Es gibt Kaninchen in Rotwein oder Fisch wie Seezunge und Dorade, dazu gebackene Rosmarinkartoffeln. Fein serviert wird auch lauwarme Kohlsuppe Caldo Verde.

Russische Küche tafelt wunderbare Pasta wie Pelmeni oder Wareniki auf, mit saurer Sahne und mit sauren Pilzen. Die Sibirier essen Bären oder Elchfleisch.

Schweizer sind bekannt für ihre Käse, ob als Fondue oder als Buffet. Und dazu einen leichten, sommerlichen Rotwein und eines dieser unvergleichlich klaren Wasser aus den Alpen.

Spanische Tapas sind so beliebt, weil es so viele verschiedene Sorten gibt, von denen man einfach nicht genug bekommen kann: Datteln in Schinken, saure Sardellen, würziger Käse, Bohnen in Tomaten sind nur einige von ihnen.

Thai-Gerichte verzaubern durch die feinen Gewürze und Duftreis sowie Zubehör von Blumen.

Türkische Pizza ist das perfekte Essen to go, noch besser sind Salat und Falafel.